Sommardäck för personbil

I princip samtliga MC förare i Sverige har bil eller tillgång till bil. Att köpa sommardäck till sin bil kan vara lite av en djungel, speciellt om man inte har så mycket koll på bilar över lag. Däcken har större betydelse för körningen än vad man kan tro och det kan i många fall vara värt att lägga ner lite extra pengar på dem för en säker, tyst och bränslesnål transport.

Att köpa däck online

Det är smidigt att köpa sommardäck online. Du kan enkelt fylla i din tidigare däckstorlek, eller storleken på din fälg för att hitta rätt däckmodell. Sedan jämför du de passande modellerna för att hitta det däck som passar din plånbok, körkomfort och de andra parametrar du satt upp för ditt däckval.

När du valt vilka däck du vill ha väljer du ett betalsätt. Däcken kommer sedan levereras hem till dig eller till en av de däckmontörer vi samarbetar med.

Vilka regler gäller för sommardäck till personbilar?

Precis som när det gäller vinterdäck finns det också en del regler som gäller sommardäck. Även om det inte finns lika stora krav gällande till exempel mönsterdjup ska däcken ändå ha ett minsta mönsterdjup på 1,6 mm i huvuddelen av däckets mönster. De här reglerna finns för att däcken ska vara säkra att köra med även om det till exempel regnar ute. Det finns också regler kring däckens storlek, hur de ska monteras om man har olika fälgar och en hel del annat.

Vad kostar sommardäck?

Hur mycket sommardäck kostar varierar. Vi har ett stort sortiment av sommardäck i både budget- och premiumsegmentet. Priserna beror på däckens kvalitet, deras funktionalitet, gummiblandning, fälgstorleken och självklart däckmärket. I regel får du ett tystare, mer bränsleekonomiskt däck med högre kvalitet om du betalar lite mer. Dock finns det också väldigt bra däck för dig som har en lägre budget. Oavsett hur stor budget du har för ditt däckköp kan du vara säker på att hitta ett tryggt och bra val hos oss.

Var köper du däck online?

Vi har ett stort sortiment med däck i många olika prisklasser. Vi har alla möjliga däckstorlekar som passar till både små och stora personbilar. Våra sommardäck finns också med olika däckmönster för dig som vill ha däck som passar bättre i terräng.

Vad skiljer sommardäck av olika typ åt?

Sommardäck kan skilja sig åt på flera olika sätt. Det som ofta ser mest iögonfallande ut är däckets storlek. Ett litet däck passar inte på en stor fälg. Däcken kan också ha olika dimension när det kommer till hur mycket av däcken som syns. Några däck är väldigt tunna på fälgen. De har i regel en större däckdimension och generellt sett bidrar de till mer vägbuller och lägre åkkomfort. Sommardäck kan också vara breda eller smala, de kan vara tillverkade av gummi som passar bättre på landsväg än på motorväg och däcken kan ha ge olika hög bränsleförbrukning. När det är dags att köpa sommardäck till din bil listar vi alla tänkbara faktorer så du enkelt kan jämföra de olika däcken med varandra så du finner rätt modell.

Sommardäck kan komma i alla former
Sommardäck